Francis Dekeyzer van De Wonderlamp over zijn ervaringen met Scrada

Binnenspeeltuin De Wonderlamp werd 20 jaar geleden opgericht door de ouders en nonkels van Francis. Tien jaar later stapte hij mee in de zaak om dan in 2018, samen met zijn vrouw een tweede vestiging te openen.

Digitaliseren en optimaliseren

Francis vertelt hoe hij samen met zijn accountant alles op poten heeft gezet om zoveel mogelijk te digitaliseren.

Francis: “Op een bepaald moment heb ik opgelijst waar we het meeste tijd aan verliezen. Daaronder viel onder andere het tellen van de kassa’s, saldo’s en de boekhouding. Alles zat ook apart en dan hebben we samen met de boekhouder een systeem opgesteld om alles te centraliseren, waaronder de dagontvangsten- en kasboeken. Zo zijn we bij Scrada terechtgekomen.”

“We werken met het kassasysteem MplusKassa dat gekoppeld is aan Scrada. Onze klanten betalen cash of met bancontact. Door de koppeling gaan de betalingen dagelijks automatisch opgesplitst per betalingswijze naar onze boeken in Scrada en van daaruit naar de boekhouding.”

Altijd zicht op de omzet van beide vestigingen

De wet is streng en duidelijk: heb je twee vestigingen, dan moet je op elke vestiging een dagontvangstenboek en/of een kasboek ter plaatse hebben liggen. Bovendien moet dat dagelijks correct worden ingevuld. Als je werkt met Scrada, heb je de boeken altijd bij de hand.

Francis: “Met de twee vestigingen verloopt het nu veel vlotter. Vroeger kon ik de omzet pas zien als ik ter plaatse was, nu zie ik het de dag nadien van beide locaties in de tool. Dat is veel gemakkelijker.”

Kleine foutenmarge en tijdswinst

“Bovendien kunnen er met Scrada geen fouten meer insluipen. Omdat we ook nog alles handmatig moesten ingeven in het boekhoudprogramma, gebeurde het regelmatig dat er een rekenfout inzat of dat er hier en daar een verschil was dat je moest uitzoeken. Je verliest heel veel tijd op die manier.”

“We werken nu bijna een jaar met Scrada, alles verloopt heel vlot. Als er toch een vraag is, is de service die we krijgen ook heel goed. We zijn heel tevreden.”

“Alles verloop vlotter sinds we werken met Scrada. We winnen veel tijd en maken minder fouten. Ook hebben we nu altijd een zicht op de omzet van beide vestigingen.”

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.