Pieter Goris van VanOsMoe over zijn ervaringen met Scrada

Pieter teelt samen met zijn ouders op hun boerderij in Begijnendijk groenten en fruit zoals asperges, courgettes, aardappelen, frambozen en pompoenen. Hier maken ze het hele jaar door heerlijke soep van, die ze onder andere via hun verkoopautomaten verkopen.

Altijd bij de hand

De betalingen aan de automaten gebeuren via de betaalterminals van Payter. Payter bezorgt Pieter dagelijks een overzicht in Excel van deze betalingen, die hij vervolgens in zijn dagontvangstenboek moest invullen.

Pieter: “Dit gaat over relatief kleine bedragen wat altijd een hele opgave is om die ’s avonds manueel in het dagontvangstenboek te schrijven. Omdat dit toch vrij omslachtig was en we er tijdens drukke periodes eigenlijk de tijd niet voor hadden, stelde mijn boekhouder voor om met Scrada te werken.”

“We zijn eerst gestart met het digitaal invullen van het dagontvangstenboek, wat al veel gemakkelijker is omdat we dat via de smartphone of computer kunnen doen. Nu heb ik het dagontvangstenboek altijd bij de hand en kan ik het waar dan ook invullen.”

Koppeling met betaalsysteem Payter

Op vraag van Pieter maakte Scrada ondertussen ook de koppeling met Payter waardoor de betalingen automatisch in zijn dagontvangstenboek worden geregistreerd

“Ik was heel tevreden met jullie telefoontje dat de koppeling rond was. Nu worden de dagontvangsten van de verschillende verkoopautomaten dagelijks automatisch uitgelezen en ingeboekt in het digitaal dagontvangstenboek. Sindsdien heb ik geen manueel werk meer, ik moet het enkel af en toe eens dubbelchecken.”

Digitalisatie en automatisering

“Omdat ik graag wil uitbreiden met de automaten is het digitale en het automatische zeker een meerwaarde. Want uitbreiding heeft als gevolg dat er terminals bijkomen en dus ook meer administratie. Dat administratief werk hield mij tot nu tegen. Alles wat geautomatiseerd kan worden, is een verbetering voor mij. Zo zijn we onlangs gestart met onze webshop shop.vanosmoe.be en koppelen we het betaalsysteem Mollie ook aan ons dagontvangstenboek van Scrada.”

“Het contact met Scrada voor deze koppelingen verloopt ook altijd heel vlot, ik ben heel tevreden met hoe alles is verlopen tot nu toe.”

“De automatisatie van de koppeling tussen de betaalsystemen en Scrada is een verbetering voor mij. Dit geeft me meer ruimte voor uitbreiding.”

 

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.