Ubbe Descamps van Brooklyn over zijn ervaringen met Scrada

Gekend voor hun aanbod broeken en merkenmix van streetwear en lifestyle, is Brooklyn ondertussen al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde. In één van hun zeven winkels in Vlaanderen of via de webshop vind je in no time wat je zoekt.

Wij spraken met Ubbe Descamps, zaakvoerder en eigenaar van dit familiebedrijf.

Ubbe: “Wat Brooklyn zo uitzonderlijk maakt, zijn onze broeken. We zetten niet enkel in op het aanbod, maar ook op de koopervaring. Onze doelgroep zijn namelijk coole gezinnen met veel plannen. En die hebben geen tijd om te shoppen, dus wij willen het voor hen zo vlot mogelijk laten verlopen. Dat maakt hen gelukkig en zelfzeker. In onze winkels krijgen ze een persoonlijke service en dat trekken we door naar de online chat van de webshop.”

Automatische flow, niet zonder uitdaging

Ubbe vertelt dat ze de laatste jaren sterk inzetten op HR, procedures en structuren om hun klaar te maken voor groei. Eén van die procedures was het digitaliseren van de flow die vertrekt vanuit het kassasysteem naar de boekhouding.

Ubbe: “Het uitdagende aan dit proces is, is dat we werken met een kassasysteem dat we zelf hebben ontwikkeld. De eerste koppeling die we maakten, was met de bancontactterminal. De volgende stap was een koppeling met de boekhouding.”

Scrada als rondpunt tussen kassa en boekhouding

“We wilden ons kassasysteem rechtstreeks koppelen aan ons boekhoudpakket, maar dat was niet zo voor de hand liggend als gedacht. Gelukkig stelde een medewerkster van onze accountant Scrada voor. Scrada werkt nu als een soort hub of ‘rondpunt’ tussen ons kassasysteem en boekhoudpakket. De kassa schiet data in de kas- en dagontvangstenboeken en Scrada vertaalt dat automatisch naar de juiste rekeningen in onze boekhouding.”

“Bovendien zorgt deze koppeling voor een flexibiliteit die eventuele migraties met andere platformen in de toekomst ook mogelijk maakt.”

Van manueel proces naar automatisch

“De koppeling maken met Scrada verliep vlot, het was duidelijk dat Scrada klaar was om te doen wat het moest doen. Maar de omschakeling van een manueel proces naar een volledig automatisch proces was toch een hele uitdaging. De scope die je aan het begin hebt, verschilt enorm hard met waar je uiteindelijk uitkomt. Je moet met veel meer rekening houden dan je had verwacht, zoals vergissingen in de kassa bij de ingave van cashontvangsten, het inruilen van waardebonnen die online zijn aangekocht, maar in de winkel worden afgegeven… Deze zaken moet je voorzien in het proces. Maar ik heb bij het opzetten van de koppeling met Scrada nooit het gevoel gehad dat er uitzonderingen waren of dat we dingen vroegen die ze nog niet waren tegengekomen. Dat gaf ons vertrouwen.”

Zorgeloos, laagdrempelig en van Vlaamse makelij

“Dankzij Scrada hebben we nu een zorgeloze koppeling met de boekhouding. Het is heel gemakkelijk en laagdrempelig om te koppelen met Scrada. Onze IT’er kreeg een duidelijke handleiding en heeft er snel zijn weg in gevonden.”

“Ten slotte is het ook fijn meegenomen dat Scrada Vlaams is. Het klikte meteen en we hadden het gevoel dat ze ons en onze wensen meteen goed begrepen.”

Nieuwsgierig naar het aanbod van Brooklyn? Check hun website 👉🏻 www.brooklyn.be

“Dankzij Scrada hebben we nu een zorgeloze koppeling van ons kassasysteem met de boekhouding. Scrada staat zoals een ‘rondpunt’ tussen onze kassa en boekhouding.”

 

Try the demo

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.